Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Τα 10 πλήκτρα του πληκτρολογίου και ποντικιού που μας κάνουν πιο εύκολη την ζωήΤο πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή κρύβουν μερικά "μυστικά" που μας διευκολύνουν αρκετά κατά την περιήγηση μας στο διαδίκτυο, καθώς και σε τυχόν εργασίες που έχουμε να διεκπεραιώσουμε στον υπολογιστή.
Δυστυχώς αρκετά από αυτά παραμένουν σε αρκετούς χρήστες άγνωστα χαραμίζοντας τους χρόνο που πολλές φορές μπορεί να είναι πολύτιμος.
Ποια είναι όμως αυτά τα κουμπιά και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν λειτουργικά;1. Χρησιμοποιώντας το πλήκτρο F3, ανοίγουμε μια μηχανή αναζήτησης η οποία είναι ενσωματωμένη στο browser με τον οποίο σερφάρουμε ή τα προγράμματα με τα οποία δουλεύουμε όπως το Microsoft Office.
Έτσι αντί να ψάχνουμε για κάτι σε όλη την σελίδα, απλά το πληκτρολογούμε και οδηγούμαστε απευθείας σε αυτό.2. Με το πλήκτρο F5 κάνουμε ανανέωση (refresh) στην σελίδα μας.


3. Ένα από τα πιο λειτουργικά πλήκτρα που έχουμε μπροστά μας είναι η ροδέλα του ποντικιού.
Πατώντας την μέσα ανοίγουμε το αντικείμενο στο οποίο κλικάραμε σε νέα καρτέλα.


4. Με το F6, επιλέγουμε αυτόματα την διεύθυνση της σελίδας στην οποία βρισκόμαστε χωρίς να χρειάζεται να σέρνουμε το ποντίκι σε όλο το μήκος της.


5. Πατώντας το πλήκτρο backspace όταν περιηγούμαστε στον ιστό πηγαίνουμε στην προηγούμενη σελίδα στην οποία βρισκόμασταν.


6. Χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό των πλήκτρων CTRL+C αντιγράφουμε μια λέξη ή ακόμα και μια διεύθυνση που έχουμε επιλέξει.


7. Χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό των πλήκτρων CTRL+V επικουλούμε αμέσως τους χαρακτήρες τους οποίους έχουμε αντιγράψει.


8. Με τον συνδυασμό των πλήκτρων ALT+F4, κλείνουμε το παράθυρο στο οποίο βρισκόμαστε.


9. Χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό των πλήκτρων ΑLT+TAB, εμφανίζεται στην οθόνη μας ένα παραθυράκι των Windows το οποίο μας εμφανίζει τα προγράμματα που έχουμε ανοιχτά την δεδομένη στιγμή.
Έτσι εμείς μπορούμε να επιλέξουμε ποιο πρόγραμμα θέλουμε να προβληθεί στην οθόνη μας.


10. Με τον συνδυασμό των πλήκτρων CTRL+Η εισερχόμαστε αυτόματα στο ιστορικό των διαδικτυακών μας περιηγήσεων.