Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι 10 καλύτερες ταινίες εγκλήματος

Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες κατηγορίες των φίλων του σινεμά.
Παρ΄όλα αυτά οι ταινίες της εν λόγω κατηγορίας δεν είναι και τόσο γνωστές,αφού είναι λιγότερες σε σχέση με ταινίες άλλων κατηγοριών.

Παρακάτω θα αναφερθούν μερικές από τις καλύτερες παραγωγές του είδους.
Κάποιες μπορεί είδη να τις γνωρίζεται,άλλες όχι.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αφήσουν κανένα φίλο του σινεμά παραπονεμένο.







1.Ο Νονός Τριλογία,(The Godfather 1972,1974,1990)

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του είδους.
Σκηνοθετημένη από τον F. Coppola και με M. Brando,A Pacino να υποδύονται τους πρωταγωνιστές,η εν λόγω τριλογία υπόσχεται πολλά.
Παρουσιάζει τις ενέργειες του οργανωμένου εγκλήματος στην Αμερική του εικοστού αιώνα καθώς και την άνθηση και εν τέλει την κατάρρευση της οικογένειας Κορλεόνε,η οποία κατείχε ηγετικό ρόλο στους κύκλους της μαφίας.


2.Τα καλά παιδιά,(Goodfellas 1990)

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και σκηνοθετημένη από τον Μ. Scorsese δείχνει την ιστορία του Henry Mill,ενός ανθρώπου που από μικρή ηλικία ήθελε να εισέλθει στους κύκλους τους οργανωμένου εγκλήματος.
Μερικοί από τους ηθοποιούς που κατέχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο R. De Niro,o J. Pesci καθώς και ο R. Liotta.


3.Οι συνήθεις ύποπτοι,(The usual suspects 1995)

O σκηνοθέτης Β. Singer δημιούργησε μια ταινία που έχει την δύναμη να καθηλώσει τον θεατή.
Η ερμηνεία του του πρωταγωνιστή K. Spacey δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο μιας και είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς την πλοκή της υπόθεσης ακόμη και μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο της ταινίας.
Όλα ξεκινούν μετά από μια καταστροφή ενός καραβιού,η οποία αφήνει πίσω της πολλούς νεκρούς.Τη μόνη λύση για το μυστήριο φαίνεται να την έχει ο μοναδικός επιζήσαντας και η δική του φαινομενικά λογική εξήγηση.


4.Ο Σημαδεμένος,(Scarface 1983)

Στο Μαϊάμι του 1980 ένας Κουβανός μετανάστης (Α. Pacino) αρχίζει να ενεργεί και καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών χτίζοντας έτσι την δική του αυτοκρατορία.
Η συγκεκριμένη ταινία είναι μια από τις κλασσικές του είδος και είναι σκηνοθετημένη από τον B. De Palma.


5.O Ταξιτζής,(Taxi Driver 1976)

Πρόκειται ενδεχομένως για την καλύτερη ερμηνεία του R. De Niro.
Σκηνοθετημένη από τον Μ. Scorsese η εν λόγω ταινία παρουσιάζει την ζωή ενός διανοητικά ασταθή βετεράνου του Βιετνάμ ο οποίος έχει ροπή προς βίαιες ενέργειες.


6.Blow 2001

Ο σκηνοθέτης Τ. Demme παρουσιάζει περίτεχνα μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα στην οποία πρωταγωνιστεί ο J. Depp και διαπραγματεύεται την ζωή του George Jung,του ανθρώπου που εισήγαγε και εγκαθίδρυσε την κοκαΐνη στις αγορές της Αμερικής το 1970.


7.Ο Πληροφοριοδότης,(The Departed 2006)

Ένας μυστικός αστυνομικός,προσπαθεί να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος που διοικείται από έναν Ιρλανδό.Τι γίνεται όμως αν το εν λόγω κύκλωμα πληροφορείται από άνθρωπο που ανήκει στο αστυνομικό τμήμα;
Την σκηνοθεσία της παραγωγής επιμελήθηκε ο M. Sorsese και μερικοί από τους πρωταγωνιστές είναι ο L. DiCaprio,ο M. Damon καθώς και ο J. Nicholson.


8.Δύο καπνισμένες κάννες,(Lock,stock and two smokin' barrels 1998)

Μέσα από μια σειρά γεγονότων τέσσερις φίλοι θα αλληλεπριδράσουν με κάθε λογής εγκληματίες,επιδιώκοντας χρήμα,ναρκωτικά καθώς και δύο αντίκες όπλα.
Η ταίνια σκηνοθετήθηκε από τον G. Ritchie και μεταξύ άλλων προταγωνιστικούς ρόλους κατείχαν ο J. Statham, o N. Morgan, o J. Flemyng και ο D. Fletcher.


9.Η Αρπαχτή,(Snatch 2000)

Δύο ασυνείδητοι ατζέντηδες αθλητών μποξ,ένας τσιγγάνος μποξέρ,ένας Ρώσος μαφιόζος,μερικοί ερασιτέχνες ληστές,ένας σκληρός πράκτορας στοιχημάτων καθώς και μερικοί Εβραίοι κοσμηματοπώληδες μάχονται μεταξύ τους για να αποκτήσουν ένα διαμάντι ανεκτίμητης αξίας.
Η εν λόγω ταινία σκηνοθετήθηκε από τον G. Ritchie και μερικοί από τους πρωταγωνιστές είναι ο J. Statham,o B. Pitt καθώς και ο Benicio Del Toro.


10.Λος Άντζελες εμπιστευτικό,(L.A Condidential 1997)

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται την δεκαετία του 1950 στην διεφθαρμένη κοινωνία του  Λος Άντζελες.Τρεις αστυνομικοί με διαφορετική προσωπικότητα και αντίληψη για την ουσία της δικαιοσύνης ερευνούν μια σειρά δολοφονιών.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο C. Hanson και μερικοί από τους ηθοποιούς είναι ο R. Crowe, ο Κ. Spacey και ο G. Pearce.