Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

10 ενδιαφέροντα πράγματα για τον John Lennon

Ο Τζων Λένον υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές του 20ου αιώνα,αφού εκτός από μουσικός και ιδρυτικό μέλος των Beatles ήταν ένα έντονα ευαισθητοποιημένο άτομο,μιας και αποτέλεσε ηγετική μορφή του κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Η πολύπλευρη προσωπικότητα του επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια ιστορία.




1.O John Lennon στα νεανικά του χρόνια υπήρξε πρόσκοπος και μέλος χορωδίας στην εκκλησία του St. Peter.


2.Ήταν ο μόνος από τα μέλη των Beatles ο οποίος δεν υπήρξε αποκλειστικά χορτοφάγος.O George Harrison και ο Paul McCartney αποφάσισαν να τρέφονται μόνο με λαχανικά για ιδεολογικούς λόγους.Ο Ringo αντίθετα με τους άλλους δύο κατέληξε να είναι χορτοφάγος μιας και προβλήματα υγείας του απαγόρευαν να τρέφεται με κρέας.


3.Υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες φωνές αν και ο ίδιος είχε άλλη άποψη γι΄αυτό.Στην πραγματικότητα ο John μισούσε την φωνή του.Κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων έλεγε πολλές φορές στον παραγωγό για την φωνή του:"Δεν μπορείς να την πνίξεις με κέτσαπ ή με κάτι τέτοιο;"


4.Ο John Lennon αγαπούσε να παίζει Monopoly.Κουβαλούσε πάντα το δικό του σετ και έπαιζε στα δωμάτια των ξενοδοχείων ακόμη και κατά τη διάρκεια πτήσεων.Λέγεται ότι είχε εμμονή με τις ιδιοκτησίες "Broadwalk" και "Park Place" και δεν τον ένοιαζε τόσο το αν θα χάσει το παιχνίδι όσο το να έχει τις εν λόγω ιδιοκτησίες υπό την κατοχή του.


5.Ένας μάνατζερ των Beatles ο Allan Williams ισχυριζόταν ότι άρεσε στον John να κοιμάτε σε ένα παλιό φέρετρο.


6.Λέγεται ότι κακοποιούσε συναισθηματικά τον γιό του Julian,o οποίος κάποτε δήλωσε ότι ο Paul McCartney υπήρξε σημαντικότερος πατέρας γι΄αυτόν από τον John.


7.O John Lennon ήταν παθολογικός ψεύτης πράγμα που τον ωθούσε στο να παρουσιάζει κάθε σημαντικό γεγονός της ζωή του όπως ο ίδιος θα ήθελε να είχε συμβεί.


8.Είχε τρελή αδυναμία στις γάτες.


9.Στα τέλη της δεκαετίας του 1960,αγόρασε το δικό του νησί.


10.Ο εθισμός του στο τσάι τον ωθούσε στο να πίνει 20 με 30 φλιτζάνια καθημερινά.