Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

10 πράγματα για τον Bill Gates

Η εν λόγω προσωπικότητα,είναι γνωστή ανά τον κόσμο για την δημιουργία μιας επιχείρησης κολοσσού για την τεχνολογία,της Microsoft.
Έχοντας κάνει προσιτή την συσκευή που λέγεται υπολογιστής στην μεγαλύτερη μερίδα του αγοραστικού κοινού o συγκεκριμένος άνθρωπος δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ζωντανός θρύλος.
Για να δούμε λοιπόν δέκα πράγματα για την ζωή του Μπιλ Γκέιτς.



1.Γεννημένος το 1955 και μεγαλωμένος από πατέρα εισαγγελέα,ο Μπιλ Γκέιτς δεν θα μπορούσε να να μην ακολουθήσει το συγκεκριμένο πεδίο σπουδών.Παρόλα αυτά ο ίδιος είχε άλλες φιλοδοξίες και άφησε τις σπουδές του στο Χάρβαρντ για να εργαστεί μαζί με τον φίλο του και αργότερα συνιδρυτή της Microsoft,Πωλ Άλεν.


2.Με περιουσία 76 δισ. δολαρίων,ο Μπιλ Γκέιτς κατέχει την θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.


3.Ο ρυθμός με τον οποίο μεγιστοποιεί την περιουσία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τρελός μιας και κερδίζει 250 δολάρια το δευτερόλεπτο,κάτι που μεταφράζεται σε 20 εκατομμύρια δολάρια την μέρα.


4.Θα μπορούσε να δώσει 15 δολάρια σε κάθε άτομο στον πλανήτη από την περιουσία του,και να του μείνουν  ακόμη 5 εκατομμύρια.


5.Αν ήταν εφικτό να γίνει όλη η περιουσία του χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου,τότε θα μπορούσε με αυτά να δημιουργηθεί ένας δρόμος προς και από το φεγγάρι δεκατέσσερις φορές.


6.Αν ο Μπιλ Γκέιτς ήταν κράτος,θα ήταν το τριακοστό έβδομο ισχυρότερο στον πλανήτη.


7.Θα μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της Αμερικής που αγγίζει τα 5.6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από δέκα χρόνια.


8.Όταν ρωτήθηκε από τον Τζορτζ Μπους γιατί προτιμάει να προσλαμβάνει στην εταιρεία του ξένους μηχανικούς ενώ στην Αμερική υπάρχουν τόσοι άνεργοι,απάντησε ότι αν σταματούσε να προσλαμβάνει ξένους εργαζόμενους και συγκεκριμένα Ινδούς,τότε μια νέα Microsoft θα δημιουργούνταν στην Ινδία.


9.To 1977 συνελήφθη στο Νέο Μεξικό αφού πέρασε με κόκκινο και οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.


10.Ο Μπιλ Γκέιτς έχει δωρίσει μέχρι σήμερα 28 δισεκατομμύρια δολάρια σώζοντας έτσι εκατομμύρια ζωές.Μεγάλο μέρος αυτών αφορά την καταπολέμηση της ελονοσίας στην Αφρική.