Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

10 διάσημα λογότυπα και η σημασία τους

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές διάσημες εταιρίες με λογότυπα που θα αναγνώριζε σχεδόν ο καθένας.
Παρ΄όλα αυτά λίγοι ξέρουν τι πραγματικά σημαίνουν και την ιστορία απ΄όπου προήλθαν αυτά τα σύμβολα.
Να λοιπόν 10 παραδείγματα από αυτά τα λογότυπα.







1.Apple




Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της σύγχρονης εποχής.Το απεικονιζόμενο μήλο προέρχεται από την ιστορία της Βίβλου για τον Αδάμ και τη Εύα και συμβολίζει το φρούτο από το "Δέντρο της Γνώσης".


2.Amazon




Το εν λόγω λογότυπο συμβολίζει ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα.Σκοπός του βέλος που κατευθύνεται από το a στο z,το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου,είναι να τονίσει την τεράστια γκάμα ειδών που είναι διαθέσιμα στο συγκεκριμένο κατάστημα.


3.Audi





Οι τέσσερις κύκλοι που απεικονίζονται στο logo της Audi συμβολίζουν τις τέσσερις εταιρίες-μέλη της Auto-Union Consortium το 1932,της Audi,της Wanderer,της Horch καθώς και της DKW.


4.BMW





Δεδομένου ότι η BMW κατασκεύαζε μηχανές αεροσκαφών κατά της διάρκεια του B΄Παγκόσμιου Πολέμου,το εν λόγω σήμα αποτελεί έναν φόρο τιμής στο παρελθόν της εταιρίας,καθώς απεικονίζεται μια έλικα σε κίνηση με τα μπλε μέρη να αντιπροσωπεύουν τον ουρανό.


5.Mercedes Benz





Το αστέρι με τις τρεις ακμές συμβολίζει την κυριαρχία της εταιρίας στην θάλασσα,τον ουρανό και την γη.


6.Toyta





Οι τρεις ελλείψεις που απεικονίζονται στο λογότυπο της Toyta συμβολίζουν την καρδία του αγοραστή,την καρδία της παραγωγής και την καρδία της τεχνολογικής προόδου.


7.Volgswagen




Στο λογότυπο της εν λόγω εταιρίας εμφανίζονται τα γράμματα V και W,τα οποία αποτελούν τα αρχικά του ονόματος της που σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως το "αυτοκίνητο του λαού".


8.FedEx




Το σήμα της συγκεκριμένης ταχυδρομικής-μεταφορικής εταιρίας μπορεί να φαίνεται απλό,αλλά κοιτώντας προσεκτικά ανάμεσα από E και το X φαίνεται ένα βέλος το οποίο συμβολίζει την κίνηση προς το μέλλον.


9.IBM




Βλέποντας προσεκτικά το λογότυπο των εν λόγω κατασκευαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν αντιλαμβανόμαστε τίποτα.Οι λευκές γραμμές που περνούν κατά μήκος του εμφανίζουν στην βάση του γράμματος Μ το σύμβολο της ισότητας.


10.Toblerone





Η Toblerone είναι μια εταιρία σοκολατοποιίας από το Βέρνη της Ελβετίας.Η εν λόγω πόλη αποκαλείται συχνά και ως η πόλη των αρκούδων,κάτι που έλαβε υπόψη της η εταιρία.
Παρακολουθώντας προσεκτικά το λογότυπο της βλέπουμε να σχηματίζεται στο βουνό μια σιλουέτα αρκούδας.